Az Objektív Filmstúdió keretein belül működő Gyermek- és Ifjúsági filmeket, TV műsorokat készítő

Bálint Ágnes Műhely

meghívásos filmnovella és forgatókönyvíró pályázatot ír ki gyermek- és ifjúsági filmek készítésére.

 

Kísérletet szeretnénk tenni színvonalas, műfajilag változatos, a családok számára vonzó film-forgatókönyvek elkészítésére a magyar irodalom kiemelkedő alkotói, fiatal, tehetséges írók – és természetesen rendezők bevonásával. A kész forgatókönyveket nem kívánjuk kisajátítani, legyártásuk a különböző filmkészítő cégek feladata maradhat.

 

A pályázaton részt vevő írótól az első fordulóban olyan eredeti, legalább 20 (de legfeljebb 30) oldalas filmnovellát várunk, amely korábban nem jelent meg a nyilvánosság számára, tartalmazza az elkészítendő film minden fontosabb jellemzőjét, műfaját (zenés, prózai, animációs, stb.), stílusát, és amely:

 

            az író megítélése szerint

 

  1. a gyermek- illetve ifjúsági közönség, a családok érdeklődésére számít,
  2. jó szereplehetőséget kínál kiváló és népszerű magyar színészek számára,
  3. a mai anyagi és technikai körülmények között Magyarországon legyárthatóak, költségük lehetőleg egy átlagos magyar film költségét ne lépje túl.

 

A megfilmesítésnél nagyobb esélyük lehet azoknak a témáknak, amelyek a mi világunkról szólnak, tükrözik jelenünket, azt a világot, amelyben élünk és amelyet konokul megpróbálunk megjavítani.

 

A pályázatra beadott írásokat a Bálint Ágnes Műhely nyomtatásban, könyv alakban is megjelentetheti.

 

A pályázatra meghívott írók a fenti feltételek teljesítése esetén 200.000.- azaz kétszázezer forint díjazásban részesülnek, mely egyben opciós jogot biztosít a pályamű megfilmesítésére.

 

A pályaművek közül a legjobbakból forgatókönyvet rendelünk.

 

Célunk, hogy az íróval való egyetértésben minél előbb bekapcsoljunk a munkába olyan rendezőt, aki vállalja, hogy a forgatókönyv végső változatának megszületését követően a filmet megrendezi.

 

A pályázat beadási határideje: 2010. szeptember 27.

A pályázat leadásának módja és helye:

e-mailen: balint.agnes.muhely@gmail.com

postán, vagy személyesen: Objektív Filmstúdió Kft; 1145 Budapest, Róna u. 174. (A borítékra kérjük ráírni: „Bálint Ágnes Műhely – Pályázat”.)

 

A pályázat nyitott, a fenti határidőig a pályázat feltételeinek betartásával a meghívott írókon kívül bárki csatlakozhat. Az így beadott pályázatok akkor kerülnek díjazásra, ha a Műhely az írásműből filmforgatókönyvet kíván íratni.