A REPÜLŐ DÍVÁNY – általános iskolásoknak

1977 Móra könyvkiadó
Sajdik Ferenc rajzaival

Fülszöveg:
"Juli eddigi nyarait keresztanyja luxusvillájában töltötte a Balaton partján, nem csoda hát, ha lógó orral és lázadozó szívvel készül falusi nyaralásra apja nagynénjéhez, Lidi nénihez. Minden szegényes, poros, unalmas neki itt – míg csak a szomszédék verandájáról fel nem repül egy ódon karszék. És lassan megváltozik minden (…)
Bálint Ágnes új regénye valóság és mese elemeit keveri könnyedén, szórakoztatóan és tanulságosan, az igazi élményt mindennapjaink kedves apróságai között mutatja meg."

Részlet a regényből:
"Móric, (a szarka) megbűvölve mered a rókaformájú, narancssárga fülbevalókra. Julit bosszantja ez a nagy érdeklődés. Még Pesten elhatározta, hogy itt mindent levegőnek fog nézni, úgy járkál majd, mint egy élőhalott, üres, kifejezéstelen arccal, némán. Most pedig mégiscsak meg kell kérdeznie:
- Nem csíp ez a madár?
- Ó, dehogyisnem! – közli Lidi mama sietve. – Nagyon szeretné a szememet is kicsípni, de nem hagyom neki.
Móric fenyegető közelsége miatt Juli nem meri megőrizni merev testtartását, sőt a kifejezéstelen levegőbemeredés sem látszik helyénvalónak itt, ahol egy horgas csőrű madár csak azt lesi, mikor mélázik el az ember.
Juli elhatározza, hogy ha már merevségéből engednie kellett, akkor az ételt fogja visszautasítani. Vagy csak turkálni fog benne. Ez nagyon idegesíti a felnőtteket…"


 
 
 
 

Vissza a nyitóoldalra