FÁNNI A MODERN TÜNDÉR - meseregény

Folytatásokban megjelent a Magyar Úriasszonyok Lapja Gyermek-mellékletében 1937-ben
a szerző saját rajzaival

Tartalom

Bálint Ágnes rendkívül gazdag fantáziája már ebben a 14 évesen írt első meseregényében megmutatkozik. Fánni, a tündérkirálynő szeleburdi lánya és barátja, Sün Péter Pál udvari szabó, kalandozásaik során bejárják a vízalatti halkirályságot, a cirkusz világát és a csillagok birodalmát, ahol Fánni elszegődik a Holdasszonysághoz mindenesnek, ...
Fánni számtalan csínytevést eszel ki, emiatt sokszor kerülnek kalamajkába. Feldúlja a Kiserdő lakóinak békéjét, ám végül visszajutnak a csendes Nagyerdőbe, ahol a tündérkirály palotája áll.

Részlet

"(...) Útközben Fánni, az új holdmindenes, sok mindent megtudott Holdasszonyságról.
Hogy a Fekete Éjszaka az ura, aki amolyan törzsőrmester-féle, neki kell rendet tartani az üstökösök között. Mert ezeket a legnehezebb megrendszabályozni. Össze-vissza hajtanak az égi utakon, elgázolják az óvatlan csillagokat, felfordítják a Göncölszekeret és szétrebbentik a Fiastyúk csirkéit.
- Jó dolgod lesz nálam! - ismételte a Hold nagysága. - Ha ellátod a szolgálatot, vasárnap befizetlek a Lunaparkba. Az állatkertet is megnézheted!
- Hát még az is van idefent? - tátotta el száját az újdonsült csillag.
- Hogyne volna! - mosolygott a Hold. - Te még sosem hallottál a Nagymedvéről? A Bikáról? A Skorpióról? És az Oroszlánról?(...)"
 
Vissza a nyitóoldalra

Vissza az oldal tetejére