ISKOLA A FALISZEKRÉNYBEN

1975 Móra könyvkiadó
Várnai György rajzaival

Fülszöveg:
"Hogyan induljunk az iskolába az első osztályra készülődve – erre a kérdésre ad választ Bálint Ágnes közvetlen hangú elbeszélése. (…) Szilvi, a mese hatesztendős kis hőse nagyapja játékos segítségével ismerkedik a majdani iskolával, a babaszobákból tantermet építenek, és séta közben szemügyre veszik az igazi iskolát. A kedves meseelbeszélés (nyárvége tájt) a legidőszerűbb: iskolába készülő nebulóknak fölolvasva megkönnyíti az elsőosztályosok megbarátkozását az iskolával, a szülőknek pedig ötleteket ad a beszélgetéshez gyermekükkel...."

Részlet a regényből:
"Délre a faliszekrény földszinti része teljesen átalakult: két padsor húzódott benne, a padok előtt pedig ott állt a tanári asztal. Rendkívül kellemes illatokat árasztott, ugyanis doboz korában pipereszappan volt benne.

Egy kartonlapot Tatuska beragasztott fekete papírral, az lett a tábla. Szilvi kincsei közül kiválasztottak két szép, színes levelezőlapot – oroszlán volt az egyiken, a Balaton látképe a másikon – és rajzszeggel a falra erősítették faliképnek. Minthogy maradt még sok gyufaskatulyájuk, fiókos szekrényt is ragasztottak, hogy a tanító néninek legyen hol tartania a füzeteket, a gyurmát, miegymást..."


Vissza a nyitólapra