LABDARÓZSA LÁMPÁJA

1981 Móra könyvkiadó
Reich Károly rajzaival

Fülszöveg
"...Labdarózsa a gyerekeket szerető, mindenben készséggel segítségükre siető, bölcs öreg vizsla. Birodalmán, egy kerten, örömmel osztozik a totyogó-játszadozó, apróbb-nagyobb gyerekekkel, és a hozzájuk szegődő Szidol cicával, Baka kutyával és Tyúkanyóval. A felnőttek nem zavarják meg a gyerekek gondtalanságát, hagyják, hadd éljenek a kert szelíd törvényei szerint...."

Részlet a könyvből:
"Zümzüm darázs egy nádszálban lakott Labdarózsa nádfödeles háza tetején. Jó száraz lakása volt, akárhogyan esett is az eső, sohasem ázott be.
A kert közepén álló labdarózsabokorban öt katicabogár lakott.
Tavasszal még ötszázan voltak, mert akkortájt a bokrot megtámadták a levéltetvek. Szerencsére a katicabogarak egy-kettőre végeztek velük. A labdarózsa virágba borulhatott, a katicabogarak pedig szétszéledtek. Öten maradtak csak hírmondónak, nehogy visszatérjenek a levéltetvek. Ezt az öt katicabogarat Tyúkanyó majdnem elfelejtette meghívni a szüretre...

(...) Mikor Szidol cica megunta a hulló falevelek pofozgatását, és bejött a kertből látogatóba, Barbara diadallal mutatta neki a macska formájú lámpát.
- Látod, milyen gyönyörűen világít? És a szeme, az a legszebb!
- Nekem is a szemem a legszebb - mondta Szidol cica, megpödörintve bajuszát. - És gyönyörűen világít, pedig nem is kell a farkamat a konnektorba dugnom, mint annak a vacak porcelán macskának!..."

Vissza a nyitólapra