BÁLINT ÁGNESSEL KAPCSOLATOS ESEMÉNYEKVecsésen rajzversenyt rendeztek Bálint Ágnes műveiből iskolásoknak. A kiállítást márciusban lehetett megnézni.


Adony város Önkormányzata 2010 augusztus 20.-án Bálint Ágnest posztumusz diszpolgárrá választotta.


Megalakult a Bálint Ágnes Műhely az Objektív Filmstúdió keretein belül. A Bálint Ágnes Műhely meghívásos filmnovella és forgatókönyvíró pályázatot ír ki gyermek- és ifjúsági filmek készítésére.


2009 június közepén a MOKÉP megjelentette a KÉK EGÉR sorozatot DVD-n2009-ben is megrendezte Adony a kistérségi Bálint Ágnes olvasóversenyt


Adonyban kistérségi olvasóversenyt rendeztek 2008 május 21-én Bálint Ágnes könyveiből.


A Budapest Bábszínház 2007 október 18.-án és 19.-én mutatja be Bálint Ágnes könyve alapján azEgy egér naplója c. bábjátékot."...készül egy animációs tévéfilmsorozat a Futrinka utcát, a Cicavíziót, a Mazsolát és Tádét megálmodó Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony című meséjéből. Ezt az adaptációt 2008 végén, karácsonykor láthatják a nézők."
Újból gyárt tévéfilmeket az MTV (Index 2007. február 1., csütörtök 14:08)2006. szeptember 22.-én azt hittük, hogy a Futrinka utca és Mazsola bábokat elvitték a TV-székház támadói. Megható leveleket és más írásokat kapott Bálint Ágnes.
Szerencsére kiderült, hogy a bábok sértetlenül átvészelték a vandál rongálást és a tüzet.Megjelent Bálint Ágnes Labdarózsa c. könyvének japán kiadása.Bálint Ágnes megkapta az "Évgyermekkönyve 2005" életműdíját.Bálint Ágnes Cimborák c. meseregényéről írt könyvajánlót Dezsényi Katalin Terézia a Minimax magazin 2006. februári számában.Bálint Ágnest megajándékozták saját készítésű Mazsola, Manócska és Tádé bábokkal 2006 februárban.Az orosz Russics Kiadó kiadta a Mazsolát 2006 januárban saját (meglehetősen csúnya) rajzokkal.A XVIII kerületben, Pestszentlőrincen a 2.,3. és 4. évfolyam diákjai számára ebben az évben a Szenczi Albert általános iskola szervezésében február 22.-én kerületi szintű KOMPLEX IRODALMI VETÉLKEDŐ-t rendeznek. A 3. osztályosoknak Bálint Ágnes "Frakk a macskák réme" c. könyvéből kell idén felkészülni.A Holnap kiadónál megjelent a Mazsola c. könyv színes kiadása 2005 október végén.Japánban egy Könyvpavilon egy kis kiállítást rendezett Bálint Ágnesről.Adonyban Bálint Ágnes olvasási versenyt rendeztek 2005 május 13.-án.Csabai Csaba Bálint Ágnesnek írt verse


A Budapest V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium "Kalandozás a könyvek birodalmában" címen 2005 április 14.-én kerületi olvasási versenyt rendezett az alsós gyerekeknek, idén Bálint Ágnes műveiből.
Bálint Ágnes 82. születésnapjára készítette Bánszki Kristóf.A vecsési Kisspista Színház színpadra alkalmazta Bálint Ágnes "Az elvarázsolt egérkisasszony" c. meseregényét. Az ősbemutató 2004 június 6.-án 15 órakor volt.A Fabula bábszínház műsorán évek óta nagy sikerrel szerepel a Mazsola előadás.Bálint Ágnes Frakk könyvéből készített zenés mesejátékot a FOGI színház Frakk a macskák réme" címmel.Bálint Ágnes 2003 februárban kapott egy nagyon kedves levelet egy Róth Imola nevű kislánytól.A Budapest Bábszínház 2003 február 15.-én mutatta be Bálint Ágnes "Mi újság a Futrinka utcában c. regényéből készült 2 felvonásos bábjátékát.Bálint Ágnes 80. születésnapjára Gyuláról érkezett gyümölcstorta-rajzok 2002 októberBálint Ágnes rajzverseny 2002 szeptemberben a kőbányai Pataky Művelődési Központ GyermekkönyvtárábanAz "OLVASÁS ÉVE" alkalmából egy újpesti általános iskolában rendezett irodalmi vetélkedő 2001


Vissza a nyitólapra