Legismertebb művei  

Látogasd meg az emlékházat!

Hírek

 

Fánni, a modern tündér (1936 / 2022)

Régen örültünk ennyire! 14 évvel azután, hogy végleg elbúcsúztunk Bálint Ágnestől, ki is gondolta volna, hogy új meséje láthat napvilágot? Születése 100. évfordulója alkalmából a Holnap kiadó most egy igazi különlegességgel, a legelső nyomtatásban megjelent meseregénye új kiadásával örvendeztetett meg minket.

Bálint Ágnes egészen fiatalon kezdett el írni. Alig tanult meg írni-olvasni, már hatévesen elkezdte papírra vetni saját történeteit édesapja irodai írógépén. Ezen gépelte első hosszabb lélegzetű meséjét is, amely tizennégy éves korában folytatásokban jelent meg az akkoriban népszerű Úriasszonyok Lapja gyermekmellékletében. És mivel nem csak írt, hanem kicsi korától kezdve élete végéig lelkesen rajzolt is, az illusztrációkat is maga készítette Fánni történetéhez.

Hőse egy kaliforniai mák virágából született szeleverdi kis tündér, aki amerikai származásához híven rajong a kor (vagyis az 1930-as évek) modern vívmányaiért. Barátja egy lusta sünöcske, Péter Pál, akivel a legkülönfélébb kalandokat éli át. Fellátogat a sztratoszférába, onnan a halkirály víz alatti birodalmába pottyan, majd cirkuszban lép fel, virágkirálynő-választáson vesz részt, egészen addig, amíg barátaival együtt sikerül hazatalálnia tündérkirálynő mamájához.

Nos, ez a különleges, legelső meseregény jelent meg most – Szimonidesz Hajnalka kedves illusztrációival, amelyeket a fiatal írópalánta eredeti rajzai ihlettek.

Az már csak hab a tortán, hogy Fánni történetét nemcsak könyvben, hanem a Diafilm jóvoltából szeptembertől diafilmen is megismerhetitek.

 

 

 Vándorkiállítás

2016 nyarán indult útnak a Bálint Ágnes vándorkiállítás, egy játékos, interaktív összeállítás az író életéről és műveiről, amit óvodai és kisiskolás csoportoknak ajánlunk. Sok színes, izgalmas dolog és feladat várja a látogatókat!

A vándorkiállítást jellemzően könyvtárak, művelődési házak kérik ki egy bizonyos időszakra, amely alatt a község iskolái, óvodái, az érdeklődő szülők és gyerekek megtekinthetik. Eddig Veszprémben, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Tapolcán, Szombathelyen, Celldömölkön, Sopronban, Csornán, Mosonmagyaróváron, Bécsben, Biatorbágyon járt a kiállítás, nagy sikere van.

2017. októberében a vándorkiállítás Vecsésen látható, ahol a Bálint Ágnes Emlékház és a helyi kulturális központ az írónő születésének 95. évfordulója alkalmából évfordulós ünnepséget szervez (október 1. és 20., erről az eseményről külön is írunk).
Ezután a kiállítás Bálint Ágnes szülővárosába, Adonyba érkezik. Itt születése napján, október 23-án nyílik újra a Közösségi-Kulturális Központban és Könyvtárban, ahol egészen november 15-ig lesz látogatható.

Adonyból Székesfehérvárra utazik majd a kiállítás, majd 2018 elején Budapesten és környékén lesz látható.

Jelentkezni, érdeklődni lehet: Kovács Zsanett (Móra Könyvkiadó) 30/237-7000

Save

 
   Jognyilatkozat

Készítette: NETSZAMURÁJ Kft.  

bezar
bezar


 
page0

page0
page1

close
page2

close
page3

close
page4

close
page5

close
page6

close
page7

close