Kistérségi BÁLINT ÁGNES olvasási verseny 2009 május 20.-án Adonyban

Bálint Ágnes szülővárosában, a Duna-menti Adonyban példaszerűen ápolják az írónő emlékét. Az iskola kezdetben háromévente, most már évente megrendezi a Bálint Ágnes olvasási versenyt, melynek során az alsó tagozatos gyerekek elolvassák az írónő egy könyvét, majd többfordulós versenyben, kedves és ötletes versenyszámokban bizonyítják be, hogy mindent megértettek, mindenre emlékeznek.
A verseny lelke és szervezője idén is Trautmanné Mészáros Melinda volt. A rendezvény védnöke Ecsődi László országgyűlési képviselő volt, aki a megnyitón arról beszélt a gyerekeknek, hogy az igazi hazaszeretet nem csak üres szólam, hanem magában foglalja az értékek ismeretét és védelmét, a hagyományok ápolását. Végül bejelentette, hogy a győzteseket elviszik Budapestre, az Országház meglátogatására – amit a versenyzők boldog izgalommal fogadtak.
A versenyen 14 csapat vett részt 4-4 fővel, összesen 56 gyerek. A szervező Adonyon kívül elküldte versenyzőit a kistérségből Perkáta, Iváncsa és Pusztaszabolcs, sőt még a térségen kívüli Dunaújváros két iskolájából is érkezett egy-egy csapat.
A hosszú és izgalmas verseny végén két első helyezés született: legjobban teljesített a pusztaszabolcsi H2O és az adonyi Ravasz rókák. A harmadik hely a dunaújvárosi Arany János iskola csapatáé lett. Gratulálunk a győzteseknek, és mellettük minden lelkes, jókedvű kis résztvevőnek. A szervezőknek pedig ezúton is köszönjük áldozatos munkájukat.

Néhány fotó a versenyről:

verseny.jpg verseny1.jpg
verseny2.jpg zsuri.jpg